چه نوع زایمانی میتواند برای من بهتر باشد؟

انواع زایمان: زایمان طبیعی
زایمان طبیعی در بیشتر موارد یک فرآیند فیزیولوژیکی است. این روند با درد شدید همراه است و در هنگام زایمان طبیعی درد قابل تحمل خواهد بود. با آگاهی مادر از روند طبیعی زایمان و مدیریت صحیح عوامل آن، این روند به خوبی پیش خواهد رفت و یکی از تجربیات لذت بخش مادر خواهد بود.
به گزارش جهان تیتر؛ احتمالاً اولین دلیلی که باعث می شود مادران زایمان سزارین را ترجیح دهند ترس از درد و نگرانی از کمبود منابع است. مادر باید مطمئن شود که هر لحظه که زمان زایمان فرا می رسد، شرایط بیمارستان مهیا است و می تواند در شرایط مناسب و طبیعی زایمان کند.
انواع زایمان: زایمان سزارین
زایمان سزارین یک جراحی بزرگ است که خطراتی مانند خونریزی، عفونت، نیاز به تزریق خون و خطرات مرتبط با بیهوشی را به همراه دارد. علاوه بر این، مدت بستری پس از سزارین طولانی تر است. از طرفی افرادی که زایمان طبیعی را تجربه می کنند به دلیل درد کمتر عملکرد موفق تری در شیردهی دارند.
افرادی که زایمان طبیعی را تجربه می کنند با انجام ورزش های مناسب سریعتر آمادگی جسمانی خود را بهبود می بخشند و زودتر از مادرانی که سزارین می شوند به زندگی روزمره و فعالیت های عادی خود باز می گردند.
سزارین یا طبیعی؟
در بین انواع زایمان، روش زایمان طبیعی به نفع خانواده است، در حالی که زایمان سزارین هزینه های مالی زیادی برای خانواده و نظام سلامت ایجاد می کند.
مادران باردار باید با آموزش های کافی و مناسب ترس و استرس ناشی از زایمان طبیعی را کنار بگذارند و برای اطمینان از زایمان طبیعی، سلامت خود و نوزادشان به طور مداوم به پزشک متخصص زنان مراجعه و به توصیه های او عمل کنند.
زایمان طبیعی همیشه در اولویت است اما در صورت وجود شرایط خاص مربوط به بیماری ها در خانم باردار، متخصص زنان زایمان سزارین را توصیه می کند و در این صورت زایمان برنامه ریزی شده به روش سزارین انجام می شود. مادران و خانواده ها باید از خطرات و مزایای هر دو روش زایمان آگاه باشند.
چه عواملی میتوانند باعث شود که زایمان طبیعی به سزارین تبدیل شود؟
تبدیل زایمان طبیعی به سزارین ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. برخی از این عوامل عبارتند از:
- مشکلات قلبی یا تنفسی در مادر: وجود مشکلات جدی در قلب یا سیستم تنفسی مادر به دلیل ناتوانی در تحمل فشارهای زیاد هنگام زایمان، میتواند نیاز به سزارین داشته باشد.
- مشکلات جنینی: وجود مشکلات جنینی مانند تغییرات خطرناک در ضربان قلب جنین، نقص ساختاری جدی و یا محدودیت در رشد و تکامل جنین نیز می تواند باعث نیاز به سزارین شود.
- مشکلات مربوط به زایمان: در برخی موارد ممکن است خود روند زایمان با مشکلاتی همراه باشد که نیاز به مداخله جراحی دارد، مانند ناتوانی در تحمل درد زایمان، عدم پیشرفت مناسب در باز شدن دهانه رحم.
- مشکلات پس از زایمان: در برخی موارد، مشکلات پس از زایمان می تواند باعث نیاز به سزارین شود، مانند خطر بالای خونریزی پس از زایمان، عفونت شدید در ناحیه تناسلی، کمبود اکسیژن در نوزاد یا مشکلات مربوط به رحم و جفت.
اهمیت تشخیص دقیق و تصمیم گیری توسط تیم پزشکی مربوطه در تشخیص مواردی که نیاز به سزارین دارند بسیار حائز اهمیت است. همچنین هر مورد باید به صورت جداگانه و با توجه به شرایط و عوامل مربوطه مورد ارزیابی قرار گیرد.
دکتر زنان چه زایمانی رو پیشنهاد میدهد؟
یکی از سوالات رایجی که خانم های باردار از پزشکان می پرسند مربوط به انواع زایمان مناسب است. به طور کلی نمی توان یک نوع زایمان را برای همه توصیه کرد، زیرا باید تمام جوانب مربوط به مادر و نوزاد را در نظر گرفت. زمانی که مادر و نوزاد در شرایط طبیعی و سالم هستند، زایمان طبیعی به عنوان گزینه اصلی پیشنهاد می شود. اما این بدان معنا نیست که زایمان سزارین هیچ مزیتی برای مادر ندارد.
این پیشنهاد به دلیل کاهش مشکلات پس از زایمان ارائه می شود. اما به طور کلی مناسب است که ابتدا متخصص زنان و زایمان وضعیت فعلی شما را ارزیابی کرده و سپس انواع زایمان را به شما توصیه کند. به عنوان مثال برای خانم هایی که وضعیت طبیعی ندارند و با بیماری هایی مانند دیابت یا فشار خون دست و پنجه نرم می کنند، زایمان به روش سزارین پیشنهاد می شود. علاوه بر این، شرایط دیگری وجود دارد که ممکن است زن را مجبور به انجام زایمان سزارین کند.