تحریم باعث شده کالاهای گران قیمت وارد کنیم و ارزان صادر کنیم/ FATF گره صادرات را باز می کند

یکی از اعضای اتاق بازرگانی معتقد است که زیرساخت ها را نمی توان یک شبه ساخت، بنابراین برای عضویت در FATF نباید منتظر تعیین تحریم ها بود.

به گزارش جهان تیتر؛ مدت هاست بحث عضویت یا عدم عضویت در FATF یکی از موضوعات داغ عرصه سیاست ایران است در حالی که بسیاری معتقدند این تصمیم باید در محافل حقوقی اتخاذ شود و کارشناسان و فعالان اقتصادی در این باره اظهار نظر کنند. ماهیت این کنوانسیون در کنار فعالان حقوقی، اما موضوع اینجاست. مربوط به سیاست است.

عباس ارگون عضو اتاق بازرگانی در گفتگو با خبرآنلاین درباره اینکه آیا ایران بدون FATF توانایی تجارت بین المللی را دارد؟ پاسخ داد: در بحث ارتباطات بین الملل محدودیت های کلی برداشته شود. محدودیت ها ناشی از تحریم ها و به نوعی پذیرش قوانین تجارت بین المللی است که یکی از آنها بحث FATF است. باید زیرساخت های ارتباط با دنیا را فراهم کنیم و این زیرساخت را نمی توان در یک لحظه ساخت، بنابراین باید شرایط را با توجه به ساختار فراهم کنیم.

هزینه‌ها بالا می‌رود اگر…

وی ادامه داد: از نظر سیستم بانکی، ارتباطات، بانک ها و کفایت سرمایه و… باید با استانداردهای روز دنیا تعامل داشته باشیم تا بتوانیم با سیستم مالی دنیا تعامل و ارتباط داشته باشیم. بالاخره منافع ما ایجاب می کند که با رعایت منافع ملی مشارکت داشته باشیم و معاهدات و نظام های بین المللی را بپذیریم.

تحریم باعث شده کالا گران وارد کنیم و ارزان صادر کنیم /FATF گره صادرات را باز می‌کند

ارگون معتقد است که بحث تحریم، سیستم سوئیفت و FATF مطرح است و وقتی اینها را نپذیرید به نوعی وارد لیست سیاه و خاکستری می شوید و به نوعی درصد ریسک خود را در تامین مالی در دنیا افزایش می دهید. در نهایت اگر می خواهید وارد تسهیلات و سیستم های بانکی شوید و سرمایه جذب کنید، اگر این موارد را نپذیرید سطح ریسک شما بالاتر است. اگر امکانات را با نرخ های بالاتر دریافت کنید، قیمت کل برای ایران بالا می رود. اگر قوانین دنیا را بپذیرید، می توانید هزینه محصولات و تامین مالی را در حوزه های مختلف کاهش دهید. اگر خارج از قوانین دنیا هستید، باید هزینه بیشتری بپردازید.

عضو اتاق بازرگانی در ادامه افزود: تحریم ها باعث افزایش هزینه ها شده است. درست است که ما کالا عرضه می کنیم یا می فروشیم، اما قیمت این کار برای تجار ایرانی متفاوت است. متأسفانه اگر بخواهید محصولی را عرضه کنید، قطعاً نمی توانید از همه خدمات خرید کنید. با توجه به تحریم مجبور به خرید از واسطه ها هستیم و در نتیجه جدا از خرید با قیمت بالاتر، باید هزینه حمل و نقل بیشتری بپردازیم و ریسک بیشتری در نقل و انتقال پول بپذیریم. همچنین کیفیت مطلوب را نمی توانیم ارائه دهیم. همه اینها بر قیمت نهایی تأثیر می گذارد. از طرفی در فروش یا صادرات با مشکل مواجه هستیم. ما باید کالاهای خود را با قیمت کمتری بفروشیم، برای حمل و نقل باید ریسک بیشتری بپردازیم و ریسک بیشتری را متحمل شویم و هزینه مالی بیشتری بپردازیم، در نتیجه سود کمتری نصیبمان می شود.

ریسک ما بالاست

این فعال اقتصادی گفت: در صورتی که تحریم نباشیم می توانیم با درصدی از مبلغ کالا، ال سی از سیستم بانکی باز کنیم و کالا را تولید و حمل کنیم و سپس پول را پرداخت کنیم و حتی از اوزانس استفاده کنیم. زمانی که شما تحریم هستید، سوئیفت ندارید و نمی توانید از ال سی استفاده کنید و طرف تعهدی برای دادن کالا به شما ندارد. وقتی در سیستم LC باشد، بانک ها با یکدیگر تعامل دارند و شما حداقل ریسک را دارید. اما وقتی سیستم بانکی درگیر نباشد، ریسک بیشتری را می پذیرید.

آرگون در پایان تاکید کرد: نظام بانکی ما باید بر اساس استانداردهای نظام بانکی دنیا رشد کند. اگر روزی محدودیت‌ها برداشته شوند، می‌توانید با هم تعامل داشته باشید و زمانی را صرف کنید تا خودتان را به حد استاندارد برسانید تا بتوانید ارتباط برقرار کنید. بانک ما از نظر زیرساخت و کفایت سرمایه باید عامل بانک دیگری شود. ما باید آن سطح از استانداردهای لازم را داشته باشیم. استانداردهایی که در نظام بانکی جهانی وجود دارد باید آموزش های لازم را ببینیم. نیروی انسانی ما باید این آموزش ها را در نظام بانکی ببیند. وقتی سیستم بانکی ما با سیستم بانکی دنیا تعامل نداشته باشد، عقب می ماند. نباید همه چیز را به تعویق بیندازیم و به خاطر محدودیت ها تمرین نکنیم. این محدودیت مادام العمر نیست و در نهایت حذف خواهد شد. بیایید بازه زمانی ارائه این پلتفرم ها را از دست ندهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا